Bogarde, guanyadors del D.O. Tarragona

En aquesta divuitena edició del Premi de Músiques Modernes Denominació Origen Tarragona, han participat un total de 49 propostes arribades de tota la demarcació de Tarragona, xifra superior a la d’anys anteriors. El D.O. Tarragona és el concurs més veterà de l’Estat espanyol després dels de les ciutats de Bilbao i Madrid.

Els vuit grups finalistes van actuar el passat 20 i 21 de setembre a l’escenari Margalló, al parc de les Granotes de Tarragona, en el marc de les Festes de Santa Tecla. La selecció la composaven Andreu Rifé i David Monllau, La Perra Gorda, Tenguerengue, Larumbé, Plou Com Mai, Ego, Mighty Toxic Boy, i Bogarde.

Després de valorar la tasca de recuperació de les tradicions ebrenques feta per Andreu Rifé i David Monllau, la posada en escena rockera de La Perra Gorda, els ritmes llatins de Tenguerengue, l’èxit de públic de La Rumbé, la gran evolució de la proposta de pop-rock Plou com Mai, la joventut, originalitat i bon directe dels Ego i el rock de factura independent dels Mighty Toxic Boys, el jurat del DO Tarragona integrat per Roger Palà, cap de redacció de la revista Enderrock, Elisenda Soriguera, periodista del Grup Enderrock, i Fernando Carmona de Ràdio Ciutat Badalona, ha decidit atorgar el premi a BOGARDE, per l’originalitat i posada en escena del techno metal festiu en català d’aquesta banda de Vilafranca del Penedès.

L’estil musical de BOGARDE, Techno Metal Fiestero, és una original i sorprenent combinació de les essències i ritmes del Metall amb el techno europeu dels anys 90 aconseguint diferents sonoritats que s’apropen a Rammstein o Chemical brothers. Tot i això, amb el seu humor damunt l’escenari on el grup surt completament disfressat aconseguint que cada concert sigui un espectacle per al públic. BOGARDE es un dels pocs grups que ofereixen una proposta totalment diferent. El febrer de 2006 BOGARDE va publicar la seva primera maqueta auto-produïda anomenada “Maquetazo” que conté set temes de Techno Metal Festero en català. Des de llavors, han realitzat diversos concerts entre els quals destaquen les semifinals del concurs Sona9 a Tàrrega, l’actuació a l’Arborç Sona’06, al costat de DefCon Dos, Che Sudaka i Standard, i el concert realitzat a Sant Pere de Ribes dintre el festival aborigen de música electrònica (FONA07) junt amb Elèctric Vailets, entre d’altres. Els temes de BOGARDE tenen més substància de la que aparenten, i en general l’estiètica i l’actitud. Sense perdre el punt de conya, de rauxa catalana, d’enfotre-se’n, una mica del mort i del que vetlla. BOGARDE li fot canya a tot el que la realitat té de dura, esperpèntica, surrealista i desagradable.

El grup s’enduu 2.500 € i una gira durant l’any 2009, que inclou cinc actuacions: al Festival Senglar Rock de Lleida, a la Fira de Música al Carrer de Vila-Seca, al festival Rock a l’Ascensió a Granollers, i dues actuacions a la ciutat de Tarragona, una en una sala i una altra en una programació festiva.

D’altra banda, també vam gaudir dels vuit grups semifinalistes, que van actuar també dins Santa Tecla, fora de concurs, els dies 17 i 18 de setembre al Passeig de les Palmeres són: Ankor, Inmoonere, Symawrath, Oscárboles, Androna, Febrero i Xeic!.

Deixa un comentari