“La Cobla Volta Món!” farà la seva presentació en una actuació a París

L’entitat ‘La Cobla volta món!’, apareguda amb l’objectiu principal de divulgar el fet musical per a Cobla a nivell internacional des d’una perspectiva eminentment musical i melòmana, farà la seva presentació en societat a través d’una actuació que tindrà lloc al Parc de Luxemburg de París el proper diumenge 21 de setembre.

El proper mes de setembre inicia la seva activitat l’entitat “La Cobla volta món!”. La tasca principal d’aquesta nova iniciativa gira al voltant del disseny, la creació i la promoció de projectes musicals amb l’objectiu de divulgar i difondre el fet musical per a Cobla fora del territori geogràfic que li és natural des d’una perspectiva eminentment musical i melòmana, entenent la Cobla com una formació instrumental de cambra amb paràmetres artístics que l’emparenten directament amb el simfonisme musical més culte i selecte.

L’entitat va començar la seva activitat obrint canals de comunicació amb diferents entitats de caire musical europeus, així com amb els casals catalans. El primer resultat d’aquesta tasca es materialitzarà el diumenge 21 de setembre a través d’una audició pública que tindrà lloc al cèntric Parc de Luxemburg de París, actuació que ha sorgit com a fruit de la relació establerta amb el Casal Català d’aquesta ciutat, que als seu torn ha implicat altres ens de caire musical parisencs. L’actuació estarà acompanyada d’una presentació de la Cobla com a formació musical i dels instruments que en formen part.

Des d’aquesta perspectiva, la formació instrumental que durà a terme l’actuació de París està configurada per alguns dels principals intèrprets del moment actual, entre els quals destaca el tenorista Jordi Paulí, la flabiolaire Àngels Rahola i el trompetista Eutimi Rodriguez entre altres. Pel que fa al programa, estarà configurat per obres de compositors clàssics i actuals de reconegut prestigi musical.

Els músics Daniel Navarro i Xavier Piñol són els responsables d’aquesta nova entitat, creada amb una clara voluntat de divulgar el prestigi musical que la Cobla té com a formació instrumental. Amb independència dels valors afegits que a Catalunya se li atribueixen tant a la Cobla com a la sardana, ‘La Cobla volta el món!’ entén que la Cobla és, sobretot, una eina musical de caire cambrístic que disposa d’unes possibilitats tímbriques i sonores úniques dins del panorama mundial, cosa que la fa singular i peculiar, i per tant, exportable i comparable a altres formacions conegudes universalment.

L’entitat té prevista una nova activitat divulgativa i interpretativa a les ciutats suïsses de Berna i Zurich, cosa que tindrà lloc a finals d’octubre. Podeu contactar amb “La Cobla volta món!”’ a través de la seva adreça electrònica (lacoblavoltamon@hotmail.com) i properament a través de l’espai web que s’està configurant.

Deixa un comentari