XXI Edició de l’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups de Folk

Els actes tindran lloc a Tallinn (Estònia) el dissabte 2 i diumenge 3 d’agost del 2008 i en els quals hi participaran 19 grups i més de 500 persones.


El proper cap de setmana, els dies 2 i 3 d’agost se celebrarà a Tallinn, la capital d’Estònia la XXI edició de l’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics que pretén donar a conèixer la cultura popular i tradicional catalana. Aquesta gran festa que inaugurarà el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, comptarà amb la participació de 19 grups i més de 500 persones, que ompliran els carrers de la ciutat amb actuacions de caire molt divers.

Els grups representen diferents àmbits de la cultura popular i tradicional, com ara castellers, bastoners, capgrossos, cavallets, corals i diables. També hi seran presents d’altres grups de cultura popular com esbarts, falcons, gegants, colles sardanistes, grups d’havaneres i de música tradicional i de teatre al carrer.

L’Aplec donarà el tret de sortida el dissabte 2 d’agost amb una recepció a l’Ajuntament Tallin, a la qual assistiran la regidora de cultura de Tallin, Kaia Jàppinen’s; el conseller Tresserras; el director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló; el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, i el president d’Adifolk, Francesc Melià.

Tallinn és una ciutat que se’ns presenta com un nou espai a descobrir i una possibilitat d’establir un pont de coneixement entre dues cultures que s’han esforçat al llarg del temps per mantenir la seva identitat. A través del folklore, element distintiu que ens uneix, gaudirem durant dos dies d’una gran festa de germanor. És sabuda la voluntat de Tallinn per representar la Capital Europea de la Cultura el 2011.
L’Aplec, promogut per Adifolk amb el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, va néixer l’any 1988 amb l’objectiu de donar a conèixer arreu d’Europa la realitat i varietat de la cultura popular catalana. Les ciutats que ja l’han acollit són Amsterdam, París, Zuric, Tolosa de Llenguadoc, Brussel·les, Florència, Marsella, Hannover, Luxemburg, Ceret, Innsbruck, Lausana, l’Alguer, Copenhaguen, Lisboa, Manchester, Graz, Malmö i Frankfurt.

Podeu consultar el programa complet i els grups participants a: www.adifolk.cat Així Més informació a ADIFOLK  adifolk@adifolk.cat T. 93 302 50 17

Deixa un comentari