VII Festival de Bandes de Música Catalanes

El proper diumenge, dia 29 de juny a les 18:30 h. tindrà lloc el VII Festival de Bandes de Música Catalanes a l’Auditori de Barcelona.

L’acte està organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals, i comptarà amb la participació de l’Agrupació Musical de Godall (director: Fernando Guasch i Bordes), la Unió Musical del Bages (director: Joaquim Piqué), i la Banda de Música Lira Roquetense (director: Sergi Costes i Ferré), les quals interpretaran obres de Gustav Holst, A. Malando, José Rafel Pascual, Jacob Haan, Jef Penders, Ben Haemhouts i Ferran Ferran.

La Federació Catalana de Societats Musicals  està formada per 42 Societats Musicals de tot Catalunya, que compten amb més de 3.500 deixebles i 2.500 músics en actiu. Les Societats tenen 3000 socis, a banda dels músics i deixebles. A l’any 2007 varen desenvolupar activitats que implicaren directament més de 140.000 persones, en els més de 625 concerts que celebraren.
El número d’espectadors a les activitats a l’aire lliure, en cercaviles, cavalcades, festes dels Tres Tombs, processons, etc., és molt gran i el podríem estimar en més de 150.000 persones.

La FCSM compta entre les seves entitats amb Societats molt arrelades a la cultura popular del nostre país, algunes d’elles amb més de 100 anys d’existència i d’altres amb més de 160 anys d’antiguitat. Totes sense afany de lucre.
La distribució geogràfica té el seu centre de gravetat a les Terres de l’Ebre. La majoria  estan a les comarques del Montsià i Baix Ebre. També hi han Societats en altres comarques Tarragonines, de Barcelona i de Lleida.
Les Societats estan compostes de Escola i Banda de Música. Molt sovint, també tenen altres formacions com  banda juvenil, banda infantil, coral, grups de música de cambra, etc.

Preu de l’espectacle: 6 euros. Venta per Telentrada Caixa de Catalunya i Taquilles de l’Auditori  (C/ de Lepant, 150,  de  Barcelona).

Per a més informació: info@societatsmusicals.org

Deixa un comentari