26a Trobada de Trabucaires de Catalunya al Bruc

Aquesta activitat s’emmarca dins del Bicentenari de la Guerra del Francès

El proper diumenge, 8 de juny, a les 09’15h. tindrà lloc la 26à Trobada de Trabucaires, de Catalunya a l’anomena’t el Pas de Massana (Montserrat), on van tenir lloc la Batalla del Bruc, el 1808.

La Trobada té per objectiu la Commemoració de la Batalla del Bruci l’homenatge als seus combatents que varen perdre de la vida en aquests fets, i es tindrà un record especial al Timbaler del Bruc. A l’acte hi participaran 33 colles arreu de Catalunya i Castelló, en representació de les seves ciutats, pobles i viles.


Amb el toc de Somatén, s’iniciaran els actes oficial de commemoració del Bicentenari de la Batalla del Bruc, que estaran presidits per l’Alcaldessa del Bruc, Maria Josep Aubarell, acompanyada del Cònsol de la República Francesa, Pascal Brice, el President de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, Antoni Moliné i d’altres autoritats, que descobriran la placa commemorativa i oferiran una corona de llorer, mentre el cel s’omple d’un esclat de Coloms per la Pau.

Tot seguit es mantindrà un minut de silenci i començarà la Galejada trabucaire. Així mateix, es farà un recorregut pel Camí de les Batalles, a través del Parc de Montserrat fins a l’estàtua del Timbaler, on es duran a terme els actes oficials i populars. La repercussió de la Batalla del Bruc està escrita en tots els llibres d’història d’Europa com el començament d’una guerra sagnant, on la Monarquia i  l’Estat van fer fallida. Superats aquests fets, la cultura i la pau són el vehicle que uneix a tots els pobles d’Europa. Amb França compartim solidaritat, igualtat i fraternitat.

Per més informació: www.trabucaires.cat

Deixa un comentari