Els gegants de Catalunya: en Treball i na Cultura compleixen 20 anys

Els actes de celebració tindran lloc el dissabte 3 de maig a Miravet

L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya amb motiu de la commemoració dels 20 anys dels gegants “En Treball i Na Cultura” celebrarà el proper dissabte 3 de maig, a Miravet diferents actes, però cal destacar el macroespectacle dins el castell de Miravet, la “HISTORIA GEGANT DE CATALUNYA” a càrrec de la companyia teatral “Gog i Magoc”, i amb tot d’imatgeria d’arreu de Catalunya (Gegants, bestiari, Capgrossos,..) un espectacle de llum, so, foc i sobretot elements festius de la cultura tradicional i popular de Catalunya.

En Treball i Na Cultura van néixer de la voluntat de l’Agrupació de tenir uns gegants representatius de tots els gegants de Catalunya. L’any 1985 es proposà i aprovà la construcció d’uns gegants per a l’entitat. Nascuts del projecte de la Colla de Centelles (Osona), dissenyats per Griselda Karsunke, foren construïts per Manel Casserres i Boix de Solsona. Van ser estrenats l’1 de maig de 1988 a Montserrat. Aquests gegants, amb els seus noms i configuració, volen representar Catalunya i han estat portats arreu de Catalunya i a l’estranger per totes les Colles que han estat escollides Ciutat Gegantera.

Per a més informació : www.gegants.cat, mitjans@gegants.cat
Podeu consultar el dossier (format PDF) de l’acte clicant aquí.

Deixa un comentari