1er Concurs de grallers i tabalers al barri de Sant Pere

Per primer cop es realitza un esdeveniment així a la ciutat de Terrassa

El proper 17 de maig de 2008, l’Associació Cultural la Papallona del barri de Sant Pere (una colla de bestiari de Terrassa) i el seu grup de músics “Tocats de l’ala”, amb la col·laboració de Ajuntament de Terrassa (Cultura), l’AVV de Sant Pere, Grallers.cat i el Eix Comercial Sant Pere (sobretot dels comerciants del Mercat del Triomf), ha organitzat un concurs obert a totes les colles de grallers i tabalers amateurs d’arreu de Catalunya.
Hi podran participar els grups formats per un mínim d’un graller i màxim de 4 grallers, amb gralles seques i/o dolces (2, 4, 6 o 8 claus, llargues i/o baixes) acompanyat d’un timbal o caixa i un tabal fondo (optatiu). Només cal enviar la butlleta d’inscripció (les bases del concurs les trobaren a la web www.lapapallona.cat) que s’haurà d’entregar abans del 5 de maig de 2008.

El concurs anirà precedit per una petita cercavila a les 18:30 hores amb la participació de la Papallona de Sant Pere i tots els grallers i tabalers participants al concurs que ho vulguin; de la Plaça del Triomf a la Plaça Rosa Mora.
Es desenvoluparà a l’escenari de la Plaça Rosa Mora, cada grup haurà escollit prèviament 5 temes a interpretar que haurà anotat a la bulleta d’inscripció per ordre de preferència.
L’organització i/o el jurat n’escollirà 2 per cada grup per a ser interpretats, procurant respectar l’ordre de la proposta en la mesura que sigui possible, donant preferència a l’ordre de registre d’entrada de les inscripcions.

El jurat estarà format per músics de professió i gent amb reconeguda experiència en el món dels grallers i la música tradicional i popular: Pol Ducable (Mataró), Esteve Grau (Matadepera), Quimet Carreras (Terrassa) i Enric Carreras (Terrassa).
El jurat tindrà en compte els següents aspectes:
-la qualitat tècnica i interpretativa.
-la musicalitat.
-la cohesió i compactació musical de les peces.
-el rigor musical.
-l’originalitat.
-la seguretat necessària per una bona interpretació.
-la presentació (indumentària, posada en escena,interpretació…) dels músics .
El premis seran: 1r, 2n i 3r Premi Concurs de Grallers i Tabalers Barri de Sant Pere.
– 1er Premi: Trofeu i 200 euros.
– 2on Premi: Trofeu i cistella d’embotits gentilesa del Mercat del Triomf.
– 3er Premi: Trofeu i assortit de fruites dels comerciants del Mercat del Triomf.
– Premi Colla local 2007: Premi especial a la millor colla terrassenca.

Deixa un comentari