Sant Climent de Llobregat Ciutat Pubilla de la Sardana 2008

Serà la 49a població reconeguda com a ‘Meritíssima en la Sardana’

Sant Climent de Llobregat ostentarà el nomenament de Ciutat Pubilla de la Sardana a partir del darrer cap de setmana del mes d’abril de 2008, enmig d’un intens programa d’actes preparat per a celebrar multitudinàriament aquesta distinció. Els actes de proclamació tindran el seu pròleg set dies abans, amb el concert de presentació del disc del Pubillatge.

El diumenge, 20 d’abril de 2008, a les 6 de la tarda, el Casal de Cultura de Sant Climent de Llobregat acollirà aquest acte on la Cobla Selvatana, dirigida per Jesús Santaliestra, donarà a conèixer les 12 composicions del nou CD que van des de la sardana ‘Per cireres, Sant Climent’ de Jaume Ventura Tort, fins la sardana oficial del Pubillatge, escrita per Josep Farràs.

El dissabte, 26 d’abril de 2008, a les 6 de la tarda: arribada de la Flama del Pubillatge provinent de Santa Coloma de Gramenet que ha ostentat aquest títol al llarg dels darrers dotze mesos. Primera audició de la sardana ‘Sant Climent de Llobregat, Ciutat Pubilla de la Sardana’, a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell, que també interpretarà les sardanes ‘Diada d’or’ de Joan Jordi Beumala, ‘Al meu poble’ de Ricard Viladesau i ‘Cireres del Llobregat’ de Max Havart.

Així mateix, a les 8 del vespre, al Casal de Cultura: lectura de la Lliçó magistral de la Sardana, a càrrec del compositor Joan Gibert i Canyadell i parlaments de Bartomeu Duran, president de la Federació Sardanista de Catalunya, i Domènec Tugas, alcalde de Sant Climent.
A la nit: sardanes, la música popular i juvenil posaran el contrapunt d’aquesta primera jornada del Pubillatge, amb un concert al Casal de Cultura, a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell amb la col·laboració del Grup Escènic Sant Climent, que escenificarà el poema ‘La sardana’ de Joan Maragall; i a mitjanit, a la plaça de Lluís Companys, amb un concert jove, a càrrec dels grups Skafem i Skatacrack.
Les celebracions es completaran el diumenge, 27 d’abril: de bon matí, la comitiva sardanista sortirà de la plaça de Lluís Companys fins a l’església parroquial, on hi haurà la Missa del Sardanista.

A dos quarts de dotze, s’inauguraran la placa acreditativa de la distinció de Sant Climent de Llobregat com a “Ciutat Meritíssima en la Sardana”, a l’Ajuntament i el monument que aquest municipi ha erigit en honor de la nostra dansa, a la Rambla de la Riera.
A migdia, a la plaça de la Vila, es donaran a conèixer els Premis del Món de la Sardana i s’anunciarà la població designada com a Ciutat Pubilla per a l’any 2009. Actuarà la Cobla La Selvatana interpretant una ballada de sardanes, simultàniament, hi haurà una trobada de puntaires.

La Cobla La Selvatana també oferirà un cafè-concert al Casal de Cultura i participarà en el Concurs de colles sardanistes del Pubillatge, que se celebrarà a dos quarts de set de la tarda, a la plaça de la Vila. Els focs d’artifici i la traca assenyalaran el moment del comiat.
La proclamació de Ciutat Pubilla de la Sardana va ser instituïda per l’Obra del Ballet Popular l’any 1960, en plena dictadura franquista, com a manifestació de catalanitat i promoció del fet sardanista. Enguany, la iniciativa i la gestió del Pubillatge s’ha traspassat a la Federació Sardanista de Catalunya.

Els Amics de la Sardana i l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat s’han responsabilitzat de l’organització.
Telèfon d’informació del Pubillatge: 936 580 791 (de dilluns a divendres, de 12 a 2 del migdia; i dimarts i dijous, de 5 a 7 de la tarda). S’hi poden fer les reserves d’entrades pel concert de la Cobla La Selvatana, del dia 20 d’abril (el preu és de 6 euros) i també encarregar els tiquets pel dinar de germanor (preu del menú, 30 euros).

Deixa un comentari