Músiques per la Bressola

El CD Musiquetes per a la Bressola (Propaganda pel Fet!, 2008), el primer disc de cançons populars i infantils en català amb una distribució massiva –65.000 exemplars-. Els temes estan interpretats per 27 músics d’arreu dels Països Catalans, i produïts i actualitzats per Marc Serrats i Marc Grau (Xerramequ Tiquis Miquis) i Núria Lozano (La Carrau).

“Els nens i nenes els hi agrada la música que escolten els pares a casa. Així que hem fet un disc que pugui agradar a gent de totes les edats, tant a infants com a pares.  Els conceptes i les paraules que apareixen a les lletres de les cançons són senzills, perquè els infants les puguin cantar”, ha explicat Marc Serrats. Com a tester per escollir el repertori de Musiquetes per a la Bressola, els productors han comptat amb Nel·la, la filla de Serrats, de dos anys d’edat. En el disc també ha pres part un altre fill de músic, Joanet Oliver, nen de Joan Miquel Oliver (Antònia Font) que canta a duet amb el seu pare “Una mosca volava per sa llum”.

A més d’aquesta peça, el disc inclou “Muntanyes del Canigó”, “Una matinada fresca”, “La llebreta”, “La lluna la pruna” o “Les pometes” fins a sumar 22 cançons. Totes elles estan registrades amb la llicència lliure Creative Commons. El projecte també disposa d’un espai a la Xarxa, www.musiquetes.cat, per tal que professors i alumnes treballin les cançons des d’un punt de vista educatiu. En nom de Crea’t Multimèdia, l’empresa que ha desenvolupat el web, Oriol Ferran ha destacat que “a l’estar amb llicència lliure, professors, alumnes i altres músics podan copiar, versionar i alterar les cançons, i realitzar-ne videoclips”. Ferran ha confirmat que en dues setmanes s’han realitzat més de 7.000 descàrregues de temes i que més endavant, s’incorporaran noves cançons no incloses al disc.

El CD es va començar a distribuïr gratuïtament amb els números de març de la revista Enderrock  i Camacuc (del País Valencià) i aquest abril prenen el relleu les capçaleres Tretzevents i La Revista dels Súpers (de Catalunya); l’Esquitx (de les Illes Balears); i el Mil Dimonis (de la Catalunya Nord). El mes de maig, les catalanes Sons de la Mediterrània, Cavall Fort i Tatano culminaran la distribució d’aquest 65.000 exemplars. El disc també s’entregarà tots els nadons que neixin a la Catalunya Nord els propers tres anys. El CD és una iniciativa de l’Associació d’Amics de la Bressola, amb la producció del Grup Enderrock, la discogràfica Propaganda pel Fet!, Arenys.org i Crea’t i el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).

Pel proper dissabte 26 d’abril, a les 17 de la tarda, es realitzarà a Perpinyà un acte lúdic i un concert de presentació del disc, on hi participaran alguns dels artistes presents. Musiquetes per a la Bressola ha comptat amb la participació de Feliu Ventura, Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), Joan Miquel Oliver (Antònia Font), Miquel Gil, Joan Reig (Els Pets), Carol Duran (La Carrau), Artur Gaya (Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries), Sicus (Sabor de Gràcia), Àgata Casas (Dijous Paella), Gerard Jacquet, Jordi Barre, Mercè Galí (Dúmbala Canalla), David Estop (Ensaladilla So Insistent), Lo Pardal Roquer, Meritxell Gené,  Miquela Lladó (Música Nostra), Clara Andrés, Carles Belda (exPomada), Pep Gimeno ‘Botifarra’, la banda Cabo San Roque i el duet 2 Princeses Barbudes, format per Helena Casas (Conxita) i Marc Marcé. En total, una trentena de músics procedents d’arreu dels Països Catalans, interpretant temes populars i infantils sobre ritmes electrònics, reggae i rumba.

Deixa un comentari