L’Esbart Marboleny i la Cobla Ciutat de Girona porten a Olot “LA DIFÍCIL SENZILLESA –univers musical de Joaquim Serra-“

L’espectacle, estrenat a l’Ésdansa 2007, vol ser un homenatge al compositor empordanès i revindica la figura del mestre Serra com a músic total

En motiu de l’Any Serra, celebrat el passat 2007, l’Esbart Marboleny i la Cobla Ciutat de Girona van presentar l’espectacle “LA DIFÍCIL SENZILLESA –univers musical de Joaquim Serra-”. La proposta, revestida d’homenatge, combina en escena la dansa, la música i la imatge amb projeccions audiovisuals i es podrà tornar a veure el dissabte 15 de març a les 21:00h al Teatre Principal d’Olot.

“LA DIFÍCIL SENZILLESA –univers musical de Joaquim Serra-” parteix d’una selecció de danses tradicionals i obres de creació que Joaquim Serra havia realitzat per l’Esbart Verdaguer i l’Esbart Sarrià, amb coreografies i arranjaments coreogràfics de Manuel Cubeles, estret col·laborador de l’esbart de Les Preses. També s’hi inclouen noves versions coreogràfiques del Marboleny que parteixen d’obres musicals del compositor empordanès.

La representació inclou uns documentals de format breu que incideixen tant en el repertori de la proposta artística com en la vida i obra de Serra. A més, contribueixen a donar ritme a l’espectacle i, alhora, reivindiquen la figura de Joaquim Serra com a “músic total”, entenent la seva tasca com a director, compositor de música simfònica i de cambra, lied, coral, piano… i sense oblidar la seva extensa i genial producció de música per a cobla.

Només una petita part d’aquesta extensa producció es presenta a escena. Però esdevé molt representativa de la que va realitzar en aquest treball d’estreta col·laboració entre la creació musical de Serra i la coreogràfica de Manuel Cubeles. El resultat són unes instrumentacions i composicions de gran qualitat musical que, en tot moment, responen al llenguatge de la dansa. A més, adquireixen tal personalitat que es poden convertir, també, en peces estrictament de concert. Així doncs, l’espectacle ens proposa alguns dels camins de la -brillantment definida per Manuel Cubeles- difícil senzillesa de l’obra de Joaquim Serra i Corominas.

El compositor, a través de la proposta de l’Esbart Marboleny i la Cobla Ciutat de Girona, serà el gran protagonista del Teatre Principal d’Olot el dissabte 15 de març a les 21:00h. Podeu adquirir les entrades a les oficines del teatre de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 17h a 20:30h al preu de 8€, 5€ i 3€.

“LA DIFÍCIL SENZILLESA –univers musical de Joaquim Serra-” és un espectacle perfecte pels amants de la dansa, pels amants de la música i per tots aquells que tinguin una certa curiositat per conèixer un dels grans de la música catalana.

Deixa un comentari