Escultors de la Festa

Al Centre Artesania Catalunya de Barcelona del 30 de gener al 31 de març de 2008

“Escultors de la festa” és una mostra del treball creatiu de Ramon Aumedes (Taller Sarandaca), Dolors Sans, i David Ventura (Ventura&Hosta Cartrons) en imatgeria popular: gegants, dracs, capgrossos, cavallets, àguiles, mulasses, elements mitològics… repartits per tota la geografia catalana.

La mostra s’exposa a la sala d’exposicions del Centre Artesania Catalunya, al carrer Banys Nous, 11, (al costat de la plaça del Rei) de Barcelona.

L’empenta de les festes populars dels darrers 30 anys, ha creat la necessitat de constructors d’imatgeria festiva que donessin forma als desitjos de les colles i entitats. Malgrat que pràcticament s’havia perdut  l’ofici, van aparèixer a la dècada dels 80 del segle XX una nova formada d’escultors amb una formació específica en l’àmbit de la pintura i escultura. Partint de la tradició, aquest creadors van donar una pàtina personal a les figures populars i van  introduir noves textures, nous materials (fibra de vidre) i dissenys innovadors com ara retrats de persones en els gegants i capgrossos, incorporació d’elements simbòlics  i noves figures mitològiques de la mediterrània i la cultura clàssica.

El dia 21 de febrer de 2008 a les 7 de la tarda hi haurà una conferència debat sobre “La funció dels escultors d’imatgeria popular dins la festa” a càrrec de Paco Cruz i Bienve Moya.

Els horaris d’obertura de l’exposició són de dilluns a divendres de 10 a 19 h. . dissabtes de 10 a 14 h i de 15 a 19 h. i  diumenges i festius de 10 a 14 h.

Deixa un comentari