Premis Enderrock 2008

El proper dimarts 19 de febrer se celebra la 14a gala de lliurament dels Premis Enderrock 2008 – Premis de la Música Catalana a la Sala Bikini de Barcelona, a partir de les 21 h. Com ja és habitual en aquesta gala, s’entregaran els premis als guanyadors en les modalitats de votació de la crítica i votació popular. La festa, que reuneix els principals artistes i agents del  sector musical català, la presentarà el ‘caçador de paraules’ Roger de Gràcia.

A la Nit Enderrock actuaran Sanjosex (millor disc en cançó d’autor segons la crítica), Asstrio (millor grup de jazz per votació popular), Love of Lesbian (millor disc català en altres llengües segons la crítica) acompanyats de Lluís Gavaldà d’Els Pets i Marc Ros de Sidonie i Víctor (millor cançó per votació popular). Tancaran la festa Gossos (millor grup, millor disc amb Oxigen i millor videoclip per “Corren” per votació popular). L’entrada per assistir als Premis Enderrock és gratuïta amb invitació (per a majors de 16 anys).

El disc Com anar al cel i tornar d’Els Pets ha estat escollit millor disc català de l’any segons la crítica musical dels Premis Enderrock 2008. Temps i rellotge de Sanjosex ha estat considerat el millor disc de cançó d’autor, Els amants de Lilith de Lídia Pujol, el millor disc de folk, i Cuentos chinos para niños del Japón de Love of Lesbian, el millor disc català en altres llengües, en la mateixa modalitat.

Gossos, Obrint Pas, Cesk Freixas i La Carrau han estat els grans vencedors de la votació popular dels Premis Enderrock 2008, al costat d’artistes com Víctor, Gerard Quintana, Óscar Briz i Miquel Gil. El grup revelació de l’any ha estat Teràpia de Shock. En la categoria de jazz, els premiats han estat Ramon Fossati, Toni Solà & Ignasi Terraza Trio, Asstrio, Lunar Project i Bebo Valdés & Javier Colina. Els resultats de la votació popular s’han obtingut després del recompte de 6.952 vots, una nova xifra rècord de participació.

Durant la nit es farà públic el VI Premi Joan Trayter a la millor producció i enregistrament sonor de l’any.

Deixa un comentari