Cobla i flautes al setè memorial Joan Prat

El proper dissabte 16 de febrer tindrà lloc, a les 10 de la nit, el Memorial Joan Prat, que enguany arriba a la setena edició. El concert es farà, per segon any consecutiu, al Teatre de Gràcia ja que el Teatre Centre, escenari que havia acollit les altres edicions del memorial, encara es troba en procés d’ésser reformat. L’acte, organitzat pel Grup Sardanista Ocellets del Ter, comptarà amb l’actuació de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona sota la direcció de Xavier Pagès; i també amb Bernat Castillejo, professor del Conservatori de Sabadell, i Isabel Gregori, antiga alumna de Castillejo; ambdós músics de flauta travessera.

L’organització ha optat per mantenir l’estructura del programa que s’havia seguit els anys anteriors, apostant per autors joves però amb una intensa i destacable carrera en el món de la composició. Així doncs, el programa compta amb dues parts que apleguen sardanes i música per a cobla, respectivament. El concert s’iniciarà amb una de les més conegudes sardanes del mestre Francesc Cassú que donarà pas a Ceràunia, obra de Xavier Pagès, el director de la cobla. A continuació podrem escoltar Llac encantat, que es tocarà en honor al centenari del naixement del seu compositor, Manuel Saderra i Puigferrer. Seguidament tindrà lloc una obra de Joan Josep Blay que podríem definir com un “divertimento”. El punt i a part del concert el posaran Castillejo i Gregori amb la interpretació d’una peça per a dues flautes travesseres i cobla arranjada per Castillejo.

Durant la segona part de l’audició, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona ens delectarà amb Presents de Boda, obra de Josep Serra. A continuació s’interpretarà una obra dels compositors vigatans Joan i Jordi Lara, en Jordi és conegut també per ser el director del programa Nydia de Televisió de Catalunya. Dansa Medieval de Vic, l’obra dels Lara, és una dansa ballada que va estrenar-se el dia de Corpus de l’any passat i que va tornar a repetir-se al Mercat Medieval de la Ciutat. La cobla posarà punt i final al concert amb la interpretació d’una obra de Joaquim Serra, fill de Josep Serra.

El Memorial Joan Prat va néixer com a homenatge puntual a qui dóna el nom a l’acte, però després de l’excel·lent rebuda que va tenir, l’organització va decidir que fos un acte anual. Ha canviat d’escenari i de músics, ha estat l’acte inaugural de les celebracions dels 1100 anys de la consagració de l’església de Santa Maria de Manlleu i també l’acte d’inici i de cloenda dels primers vint-i-cinc anys d’història del Grup Sardanista Ocellets del Ter. Amb aquests canvis, el memorial ha anat madurant i assolint força i lluentor, per tal de mostrar-se amb tot el seu esplendor davant de tots aquells que desitgen escoltar-lo.

Esperem que el Memorial Joan Prat celebri moltes més edicions i continuï tant viu com ho és el nostre record.

Grup Sardanista Ocellets del Ter

Deixa un comentari