The Gruixut’s, guanyadors del 7è Concurs de Maquetes Sona 9

Manel, Bikimel i L’Atelier s’enduen el premi Joventut, el premi Èxit,
i el premi per votació popular, respectivament

The Gruixut’s han estat proclamats guanyadors de la 7a edició del Concurs de Maquetes Sona 9, organitzat pel Grup Enderrock, iCat fm, Televisió de Catalunya i Ritmes.cat, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria General de Joventut i el Departament de Cultura. El Premi Sona 9 consisteix en la gravació, producció i edició d’un disc, una campanya de promoció i publicitat, una gira de concerts promocionals per tot Catalunya i la gravació d’un videoclip.

El Premi Joventut, se’l va endur Manel, segon classificat de la nit, segons votació del jurat. Aquest premi consisteix en l’edició, gravació i distribució d’un Mini-CD amb un màxim de 4 cançons, a més d’una mini-gira de 5 concerts promocionals a festivals i sales de Catalunya.

El tercer guardó, el Premi Èxit, es va atorgar al tercer classificat de la final del Sona 9, Bikimel. Aquest premi consisteix en una dotació de 3.000 euros en material musical.

El Premi per votació popular va ser per a L’Atelier que va obtenir 35.000 vots, sumant el total de vots dipositats a les webs www.sona9.cat i www.enderrock.cat. Aquest premi consisteix en la participació del grup guanyador en els concerts promocionals del Sona 9 i una campanya de difusió als mitjans dels concurs.

El jurat del 7è Concurs de Maquetes Sona 9 estava integrat per periodistes especialitzats, músics, mànagers, discogràfiques, representants públics i programadors de festivals i fires musicals. Els membres eren Lluís Gendrau, Ferran Amado i Roger Palà, en representació del Grup Enderrock; Ramon Piqué, José Ramón Fernández i Júlia Bertran, per TVC; Jordi Salvat, Marc Bassols i Ramon Llubià, per Ritmes.cat; Lluís Cuevas, Albert Puig i Josep Martín, per Catalunya Ràdio/ICat fm; Dani Castellano (Propaganda pel Fet!), Salvador Cufí (Música Global) i Jordi Jiménez (PICAP), en representació de Associació de Productors i Editors Discogràfics i Videogràfics de Catalunya (APECAT); Josep Maria Dutrén (Delegat de Música del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació) i Jordi Casals (director de programes de la Secretaria General de Joventut), en representació de la Generalitat de Catalunya; el músic Jaume Pla (Mazoni); Xavi Fortuny (RGB), Jesús Sahún (Hace Color) i Iban Orobitg (Orobitg Espectacles), per l’Associació Professional de Mànagers i Representants de Catalunya (ARC); i els programadors Jordi Gratacós i Albert Juncosa (BAM) i Montse Portús (Mercat de Música Viva de Vic).

La gala del 7è Concurs de Maquetes Sona 9 es va celebrar a la sala Razzmatazz 1 de Barcelona i va comptar amb les actuacions dels tres finalistes, i dels grups Lax’n’Busto i Xazzar (guanyadors de l’edició 2006), que presenten el seu primer disc, Que no s’escapin els gossos (Kasba Music, 2007). Sara Loscos (presentadora del programa Loops, del 33) i Bruno Sokolowicz (presentador del programa Sputnik, del 33, i del Sona 9, a iCat fm) van ser els conductors de la nit.

El Sona 9 és l’aparador de la nova escena musical catalana tant per la dotació dels premis com pel nombre de grups participants; aquest 2007 es va arribar a les 100 maquetes presentades de tots els estils musicals, provinents d’arreu dels Països Catalans. La final de l’edició 2007 arriba després de mig any en el que els 18 grups classificats d’inici han anat competint per superar un seguit de proves: actuar en directe a alguns dels principals festivals dels país; adaptar al català un tema internacional i musicar un poema, a més d’actuar en format acústic als estudis d’iCat fm i gravar un tema en un estudi professional, sota la supervisió dels productors i músics professionals Josep Thió, Jaume Pla (Mazoni) i Xavi Ciurans (Gertrudis).

Els guanyadors del Sona 9 en les sis darreres edicions que s’han celebrat han estat Sapo, Xot i Túrnez & Sesé (2001); Sanpedro, Gadegang i Quim Vila & Eutanàsia Col·lectiva (2002); Shitting Milks, Baetúria i Relk (2003); Gàtaca, Rauxa i Carnal (2004); Miquel Abras, La Boina i Lluís Cartes (2005). L’any 2006, el concurs estrenava categoria de guanyador únic, i el premi se’l van endur el grup de klezmer-pop Xazzar.

Premis Sona 9 2007

Guanyadors del Premi Sona 9 2007 , The Gruixut’s
Guanyadors del Premi Joventut, Manel
Guanyadors del Premi Èxit, Bikimel
Guanyadors del Premi Popular, L’Atelier

Deixa un comentari