Diccionari de Cobles

Ja és a la venda el Diccionari de Cobles, que ha escrit Jordi Puerto i Parramon, correspon a la Col·lecció MOS que edita el GISC.Al nostre país, a ambdós costats dels Pirineus, sorgiren petits grups de joglars creats per a tocar “lo ball català”, utilitzant instruments tradicionals. El pas del temps féu evolucionar els instruments i l’estructura de la cobla.En aquesta obra trobareu les petites històries creades a l’entorn de més de mil agrupacions d’aquets tipus que Jordi Puerto ha recollit i molts dels homes i dones que en formaren part des del segle XIV fins als nostres dies, així com la relació de reis i grans senyors que se’n feren ressó convidant-los als seus palaus.També sabreu la riquesa etnogràfica de Catalunya i l’esplendor que les cobles adquiriren durant els dos segles precedents.Deu anys li han calgut al company Jordi Puerto per recollir tot el que s’ofereix en aquest treball.El podreu trobar a les llibreries, al preu de 20′–€.

Deixa un comentari