Presentació del nou treball de Núria Feliu a Girona

Dilluns 26 de novembre de 2007 a les 20.00 h a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona.

A l’acte hi assistiran:
· Núria Feliu, cantant
· Lluís Subirana, escriptor i especialista en el món de la sardana
· David Pagès i Cassú, filòleg i activista cultural

Amb motiu del centenari de l’estrena de La Santa Espina, l’emblemàtica obra d’Àngel Guimerà amb música d’Enric Morera, Núria Feliu ha volgut recuperar algunes de les obres poètiques i corals que han esdevingut clàssics de la música de casa nostra. Així, ha nascut el llibre-disc Núria Feliu recita les sardanes més populars.

Aquest treball literari i discogràfic ofereix una mostra il·lustrativa de la producció poètica coral dels principals poetes i compositors catalans. La selecció de les sardanes, a càrrec de la mateixa Núria Feliu i de l’escriptor i especialista en el món de la sardana Lluís Subirana, inclou títols tan coneguts com «La Santa Espina», «Les fulles seques», «La sardana de les monges», «L’Empordà», «Marinada», «Somni», «Maria de les trenes», «A la plaça hi ha sardanes», «Sota el mas ventós» i «Juny», entre d’altres, fins a un total de 23.

En l’enregistrament, la lectura de cada poema va precedida d’uns breus compassos musicals de la versió instrumental corresponent. Núria Feliu recita les sardanes més populars omple un buit que l’artista ha sabut detectar molt bé per la seva experiència amb el públic, el qual no trobava agrupades i enregistrades juntes aquestes obres tan sobresortints del nostre repertori de sardanes corals. La seva difusió és, per consegüent, molt necessària i oportuna.

Les il·lustracions del llibre-disc Núria Feliu recita les sardanes més populars han estat obra del prestigiós escultor Francesc Anglès.

Deixa un comentari