BIKIMEL, MANEL i THE GRUIXUT’S finalistes del 7è Concurs de Maquetes Sona 9

BIKIMEL (cançó-pop, Sabadell), MANEL (cançó-folk, Barcelona) i THE GRUIXUT’S (rock’n’roll, La Bisbal d’Empordà) són les tres propostes classificades per la gran final de la 7a edició del Concurs de Maquetes Sona 9, que tindrà lloc el proper dijous 22 de novembre a la sala Razzmatazz 1 de Barcelona, a partir de les 20.30 hores. Els guanyadors del Sona 9 2007 es faran públics en aquesta gala, en la que també acutaran com a convidats Xazzar, grup guanyador de l’edició del 2006 i LAX’N’BUSTO. El Concurs de Maquetes Sona 9 organitzat pel Grup Enderrock, iCat fm, Televisió de Catalunya i Ritmes.cat, amb el suport de la Secretaria General de Joventut i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El públic pot recollir les invitacions a Enderrock (Enric Granados, 111), Catalunya Ràdio (Diagonal 614), o a través de ritmes.cat/sona9 i sona9@enderrock.com.

En la festa de la setena edició del concurs de maquetes Sona 9 s’entregaran els guardons de les quatre categories:

  • Premi Sona 9. El decidirà el jurat especialitzat i serà per al guanyador de la final. Aquest premi consisteix en la gravació i edició d’un disc, una campanya de promoció i publicitat, una gira de concerts promocionals per tot Catalunya i la gravació d’un videoclip.
  • Premi Joventut. S’atorgarà al segon classificat de la final del Sona 9, segons votació del jurat. Aquest premi consisteix en l’edició, gravació i distribució d’un Mini-CD amb un màxim de 4 cançons, a més d’una mini-gira per Catalunya amb 5 concerts promocionals a festivals i sales de Catalunya.
  • Premi Èxit. S’atorgarà al tercer classificat de la final del Sona 9, escollit pel jurat. Aquest premi consisteix en una dotació de 3.000 euros en material musical.
  • Premi per votació popular. S’atorgarà per votació del públic a qualsevol dels 18 grups que hagin accedit a la primera fase del concurs. Aquest premi consisteix en la participació del grup guanyador en els concerts promocionals del Sona 9 i campanya de difusió als mitjans dels concurs.

El Sona 9 és l’aparador de la nova escena musical catalana tant per la dotació dels premis com pel nombre de grups participants; aquest 2007 es va arribar a les 100 maquetes presentades de tots els estils musicals, provinents d’arreu dels Països Catalans. La final de l’edició 2007 arriba després de mig any en el que els 18 grups classificats d’inici han anat competint per superar un seguit de proves: actuar en directe a alguns dels principals festivals dels país; adaptar al català un tema internacional i musicar un poema, a més d’actuar en format acústic als estudis d’iCat fm i gravar un tema en un estudi professional, sota la supervisió dels productors i músics professionals Josep Thió (Sopa de Cabra), Jaume Pla (Mazoni) i Xavi Ciurans (Gertrudis).

Els guanyadors del Sona 9 en les sis darreres edicions que s’han celebrat han estat en la categoria de pop-rock: Sapo (2001), Sanpedro (2002), Shitting Milks (2003), Gàtaca (2004) i Miquel Abras (2005). Ho van ser en l’apartat de folk/noves-músiques: Xot (2001), Gadegang (2002), Baetúria (2003), Rauxa (2004) i La Boina (2005) i en cançó d’autor: Túrnez & Sesé (2001), Quim Vila & Eutanàsia Col lectiva (2002), Relk (2003), Carnal (2004) i Lluís Cartes (2005) L’any 2006, el concurs estrenava categoria de guanyador únic, i el premi se’l van endur les barcelonines Xazzar.

FINAL SONA 9 2007 Amb BIKIMEL, MANEL i THE GRUIXUT’S + XAZZAR i LAX’N’BUSTO
Dia: Dijous 22 de novembre de 2007
Lloc: Sala Razzmatazz 1. Carrer Almogàvers, 122. Barcelona
Obertura de portes: 20:30 hores
Inici concert: 21:00 hores • Entrada lliure amb invitació (prohibida l’entrada als menors de 16 anys)

Per a més informació:
ENDERROCK <sona9@enderrock.com>
Tel. 93 237 08 05 (Ferran Amado/Jordi Novell)

Deixa un comentari