Festival Zoom

El festival portarà més 70 professionals a la ciutat del 7 a l’11 de novembre

El Festival Europeu de Telefilms ZOOM 2007 tornarà a convertir Igualada en la capital de la ficció televisiva la setmana vinent, del 7 a l’11 de novembre. Més de 70 professionals de tot Europa ja han confirmat la seva assistència a un certamen ja consolidat que arriba a la seva cinquena edició amb seccions habituals com el Cult TV, el Zoom Didàctic o el Zoom Jove, a la vegada que n’incorpora de noves com la Made in USA.

A la secció oficial del festival concursen vuit telefilms: El pallasso i el Führer (Espanya, 2007); Jo, el desconegut (Espanya, 2007); Cartas de Sorolla (Espanya, 2006); Després de la pluja (Espanya, 2006); L’embrasement (França, 2006); Soundproof (Regne Unit, 2006); Vindage Perdue (Bèlgica, 2006); Wut (Alemanya, 2006). Fora de concurs es projecten Los recuerdos de Alícia i Marques Mendigo , produides per Antonio Mercero i Antena 3, així com Rumors , produïda per Mallerich Films, Paco Poch, Hispanocine i TV3.

El director de Zoom Igualada, Jordi Comellas, ha destacat la creixent qualitat dels telefilms que es projectaran, molts dels quals ja han obtingut reconeixements en altres festivals de prestigi. Els telefilms a concurs opten als dos premis del jurat, a la millor pel·lícula i el millor guió. En aquesta edició, el jurat estarà presidit per l’actriu Assumpta Serna, la guionista Teresa Vilardell, el crític de Televisió i el director Octavi Masià. Les pel·lícules a concurs també opten al premi del públic.

Els premis es lliuraran en la gala de cloenda, el dissabte dia 10 de novembre, que comptarà amb l’actor David Fernández com a presentador, conegut pels seus personatges als programes d’Andreu Buenafuente. En aquest acte, també es lliuraran els guardons a la trajectòria als actors Fernando Guillén i Sílvia Tortosa i al director Gustavo Pérez Puig.

En aquesta edició del Zoom tampoc faltarà la secció Cult TV, dedicada als amants del film de ficció. Per una banda, es projectaran dos capítols de La Huella del Crimen . Per l’altra, es retrà homenatge al pioner Estudio 1, amb la projecció de Doce hombres sin piedad, de Pérez Puig. A més, el veterà regidor i director oferirà una xerrada-col·loqui sobre el teatre televisiu que va causar furor en els inicis de Televisió Espanyola. En aquestes ‘Converses sobre Estudio 1 i la tradició de ficció a TVE’ també hi participarà Mara Recatero, directora teatral i realitzadora, així com Jaime de Armiñán, director de cinema i televisió. El moderador de l’acte serà Ferran Marín, director de comunicació. La xerrada tindrà lloc el dijous 8 de novembre a les 7 de la tarda a la seu de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), al Passeig de Colón número 6 de Barcelona. Es tracta d’una oportunitat d’or per escoltar un autèntic mestre de la televisió.

Com a novetat, en aquesta edició, s’estrena la secció sobre ficció nordamericana Made in USA. Aquest any està dedicada a Masters of Horror, una sèrie de terror de la que es passaran dos capítols de dos directors de referència: John Carpenter i Takashi Miike. També s’estrenarà al festival el capítol pilot de la nova comèdia de Televisió de Catalunya 13 anys i un dia, protagonitzada per Joan i Roger Pera.

Zoom Igualada manté la secció de curmetratges, el Zoom Jove; el Zoom Didàtic per a les escoles, aquest cop dedicat a Tintín; així com el Meeting point, un punt de trobada de professionals. Aquesta darrera secció inclou una conferència sobre ‘Els misteris de les audiències’; el Fòrum de l’espectador, que permet als directors conèixer de primera l’opinió que el públic té de les seves obres; i deu post-cast vídeos de diversos punts del planeta sobre el desenvolupament i els drets humans que la Unesco ha recollit.

A banda del Zoom Jove, que es projectarà de nou al Casino Foment d’Igualada, els telefilms es podran veure al teatre municipal L’Ateneu. També es duran a terme projeccions a la seu dels Lluïsos de Gràcia a Barcelona.

Per a més informació: Premsa Zoom Igualada. Telf. 93 803 07 63, premsa@zoomigualada.org , www.zoomigualada.org

Deixa un comentari